Background

The redevelopment of 25 Great Pulteney Street was driven by a desire to create an exemplary building that would respond to its unique location. The scale and proportions of the new façade relate to the verticality of the Georgian townhouses that characterize the street. The development consists of six upper floors and a basement constructed of a combination of steel frame and concrete flat slabs. The elevations include pre-cast cladding, faced with Portland stone to the front and glazed white bricks to the rear. The upper floors have glazed façades and an accessible green roof terrace. Principle design features include adiabatic cooling, LG7 lighting, raised access floors, exposed flat soffits and bespoke public art railings.

The completed building has rejuvenated a significant site on a major road in Soho. The space provides support to the creative industries within the area.

Designed to achieve a BREEAM rating of ‘Excellent’.