News

Completion at the Forest School

24 September 2014

Stace are pleased to announce project completion at Forest School in Snaresbrook. The project began at the request of a former pupil and now benefactor, who donated £1.5m towards its construction under two the conditions: firstly that it is a new stand-alone building and, secondly, that the building is named after him. The school have now dubbed it “The Martin Centre for Innovation”.

The building is constructed using a steel frame and precast concrete floors with handmade off-white facing bricks imported from Denmark and large sections of glazing to allow view across the cricket pitch. The large open planned space on the ground floor will allow the school to have a flexible informal meeting space which they can utilise as they wish. The first floor will provide an IT suite / library space and the second floor will provide a dance studio/ function room and a large open roof terrace overlooking the cricket pitch and Epping Forest. Stace provided Cost Consultancy and Employers’ Agent services for the project, designed by architect Buckley Gray Yeoman.

To celebrate the completion of this project, the benefactor has called upon the Red Devils to provide an aerial display over the site in front of the entire school, finishing off with a parachute drop. The pressure is on!